OTKAZAN SRAMAN SKUP Pristalice legalizacije silovanja u strahu od NASILNE RULJE

Izvor: Blic, 04.Feb.2016, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKAZAN SRAMAN SKUP Pristalice legalizacije silovanja u strahu od "NASILNE RULJE"

Zagovornici legalizacije silovanja ipak se neće okupiti u Beogradu u večernjim satima 6. februara na Trgu Republike, jer je njihov ideolog Darjuš Valizadeh otkazao globalnu akciju okupljanja sledbenika na 165 lokacija u 43 zemlje sveta.

- Svet se okrenuo protiv nas. Dobio sam izveštaje o najavama više desetina organizovanih protesta na mestima gde bismo se sastajali - napisao je Valizadeh na svom sajtu, izvinjavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se zbog otkazivanja akcije uz opravdanje da “više ne može da garantuje bezbednost i privatnost muškaraca koji su želeli da prisustvuju skupu”.

On ipak dodaje kako pokušava da organizuje što više “privatnih sastanaka”, na kojima bi se njegovi sledbenci našli daleko od “glasne, odvratne, nečasne i potencijalno nasilne rulje”.

Valizadeh, američki bloger jermensko-iranskog porekla, poznat je po stavovima koji nipodašavaju žene, navodeći kako su njihove osnovne vrednosti plodnost i lepota. U jednom od svojih blogova zalaže se ui uza legalizaciju silovanja na privatnom posedu. Uprošćeno, prema njegovom shvatanju, žena pristankom da uđe u nečiji stan istovremeno pristaje i na seks.

Darjuš se potom pravdao kako je on u svom blogu bio satiričan.

- Mogu da istetoviram na čelu “To je bila satira”, ali to neće nimalo utišati bes masa, koje misle ono što im mediji kažu da misle. Ako me sada ubije neki idiot, medije neće biti briga. Oni uživaju u svojoj moći i sutra će naši novog Ruša (njegov nadimak prim, nov.) da maltretiraju - napisao je Valizadeh u sredu na Tviteru.

Potom je pozvao sve “feministkinje kojima se smučuilo laganje medija” da prate na Tviteru haštag #femininewomenforRoosh. privukao je samo 17 tvitova za pet sati, uglavnom od muškaraca i žena koji su mu se izrugivali.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkazan skup pobornika legalizacije silovanja jer se ne osećaju bezbedno

Izvor: Radio 021, 04.Feb.2016

Skup takozvanih neo-mačista koji je trebalo da se održi u subotu 6. februara u gradovima 43 zemlje sveta, među njima i u Beogradu, otkazan je danas...Organizator skupa koji se zalaže za legalizaciju silovanja u privatnom prostoru, Darijuš Valizadeh je izjavio da okupljanja neće biti jer učesnicima...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.