Ništa lakše: U Koloradu marihuana će se prodavati iz automata

Izvor: Blic, 16.Apr.2014, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa lakše: U Koloradu marihuana će se prodavati iz automata

Ljubitelji marihuane iz američke države Kolorado mogu da stanu u red i spreme sitan novac: nakon legalizacije ove lake droge, u upotrebu će biti pušteni i automati kompanije "Ameriken grin" iz koje će punoletni građani u svako doba moći da je kupe. Novo tržište za kompaniju "Američko zeleno"

Slični automati su, doduše, i dosad postojali, ali samo za registrovane korisnike kojima je marihuana prepisana na recept u medicinske svrhe.

Sada novost predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << to da će zeleni automati “ZaZZZ”, koje proizvodi kompanija “Ameriken grin” biti na raspolaganju i kupcima koji "travu" koriste pre svega “rekreativno”.

Mesto ispred automata za identifikaciju i proveru kupca

Da se među njima ne bi našli maloletnici i deca, svaka mušterija će prilikom kupovine na automatu morati da skenira vozačku dozvolu, a automat je opremljen uređajima koji biometrički utvrđuju da je kupac zaista pravi vlasnik dozvole.

Pošto je rekreativna upotreba marihuane legalizovana u državama Vašington i Kolorado, automati “Ameriken grina” će verovatno ubrzo dobiti i konkurenciju.

Video> Evo kako sve to izgleda:

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.