Mihajlovićeva: Opštine da budu ažurnije u legalizaciji

Izvor: Blic, 13.Jan.2016, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: Opštine da budu ažurnije u legalizaciji

Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetila je danas porodicu Tioslava Petrovića u Rakovici, koja je za svoju kuću među prvima dobila rešenje o ozakonjenju, i pozvala opštine da budu ažurnije u ozakonjenju nelegalnih objekata.

- Prvo ozakonjenje u Rakovici po Zakonu o ozakonjenju bespravno izgrađenih objekata je urađeno brzo, kratko i jeftino - upravo onako kako je vlada i predvidela - rekla je Mihajlovićeva novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispred kuće u Ivanjičkoj ulici br. 8, za koju je zahtev za legalizaciju prvi put podnet 2003. godine.

Mihajlovićeva je istakla da se čekalo na razne papire i birokratiju da bi ta kuća mogla da se legalizuje.

Ona je rekla da su mnogi bili skeptični i mislili da taj zakon može teško da se realizuje i da je kuća u Rakovici dobar primer kako to može brzo da se završi.

Ministarka je podsetila da oko 700.000 vlasnika nije nikada podnelo zahteve za legalizaciju, i da ih je još toliko podnelo u prethodnom periodu.

Mihajlovićeva je poručila da će kuće onih koji su bez dozvole počeli ili nastavili da grade nakon usvajanja zakona, u prethodna dva meseca, sigurno biti srušene i da su u Beogradu već spremna rešenja za rušenje pojedinih objekata.

Gradski menadžer Goran Vesić je izjavio da je u Beogradu podneto 237.600 zahteva za legalizaciju, od čega najviše u opštini Zemun - oko 42.230.

- Već smo ozakonili rešenja za 90 objekata, a za 310 objekata biće rešenja svaki čas, čim uplate taksu - dodao je Vesić.
Pogledaj vesti o: Legalizacija,   Legalizacija objekata

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ozakonjenje nelegalnih objekata u Beogradu brzo i povoljno

Izvor: Studio B, 13.Jan.2016

Gradski menadžer Goran Vesić i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetili su danas porodicu Petrović, koja je među prvima dobila rešenje o ozakonjenju nelegalno podignutog objekta u Ivanjičkoj ulici u Rakovici...Goran Vesić je precizirao da je u Beogradu...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.