Mihajlović: Poslednja šansa za legalizaciju, ili sledi rušenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2015, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Poslednja šansa za legalizaciju, ili sledi rušenje

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je za Radio-televiziju Vojvodine da Zakon ozakonjenju objekata koji je trenutno u javnoj raspravi treba konačnu da stavi tačku na nlelegalnu gradnju u Srbiji i da će oni koji ne iskoriste benefite ovih zakonskih rešenja biti suočeni sa rušenjem objekata.

"Novi Zakon o ozakonjenju objekata razlikuje se od prethodnih koji su građanima ostavljali na volju da legalizuju svoje objekte. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ovde država podvlači crtu - da se ozakone svi objekti gde god je to moguće i da to bude jeftino", istakla je Mihajlović u emisiji "Politbiro" RTV-a.

Dodala je da ovim država zapravo izlazi u susret i svima onima koji do sad nisu ni podnosili zahtev za legalizaciju, a kojih je oko 700 hiljada.

"Ovde komisija donosi rešenje o rušenje i ukoliko se u roku od 30 dana ne ispune uslovi i objekat ne legalizuje, biće srušen", kazala je ona.

Navela je da u tom porcesu neće biti povlašćenih i da će država učiniti sve da se legalizuju svi od, kako je navel, oko 1,5 milion nelagalnih objekata, izuzev onih koji ne zadovoljavaju osnovne uslove jer su sagrađeni na klizištinma, ili na nekim trusnim područjima.

Upitana da li će se to odnositi i na nelegalne objekte političkih funkcionera, među kojima se u javnosti često navodi vikendica porodice predsednika države Tomislava Nikolića, ministarka je kazala da "zakon nije pravljen za pojedince već u interesu svih garđana.

"Moramo konačno da vidimo koliko u državi ima objekata, da se uvedu u poreski sistem i kažemo: dosta više, ovo je poslednja šansa, više nema nelegalne gradnje, jer ćete biti srušeni", istakla je ona.

Ministarka je obećala i da će gradnja Žeželjevog mosta u Novom Sadu bit završena do 2017. godine, te da će radovi na frušksogorskom koridoru i tunelu početi na leto naredne godine.

Ona je kazala i da će domaće kompanije imati prednost za učešće na projektu "Beograd na vodi", te da domaće firme mogu da urade 90 odsto tih radova.

Zorana Mihajlović, koja je i potpredsednica Srpske napredne stranke, poručila je da će ekonomija biti okosnica programa te stranke na pokrajinskim izborima, jer je "nedopustivo da se u Vojvodini žive lošije nego u ostalim delovima Srbije".

"Podaci gvore da se u Vojvodini živi lošije nego u drugim delovima Srbije, jer prosečan plata i zaposlenost u Vojvodini niža nego u ostatku Srbije. To nije dobro za Vojvodinu koja je uvek bila u boljoj pozicij od ostatka Srbije. Želimo da pokažemo da je u Vojvodini moguće bolje živeti. Mi nećemo odustati od Vojvodine kao što je to učinio Bojan Pajtić", kazala je ona.

Govoreći o mogućnosti održavanja i republičkih vanrednih izbora, potpredsednica SNS-a je rekla da se većina članova predsedništva njene stranke zalaže za te izbore, ali da će konačna odluka biti doneta do sredine oktobra.

Upitana zbog čega bi se sad održavali prevremeni republički izbori, ona je rekla da bi bilo dobro da se ti izbori održe pošto se već održavaju pokrajinski i lokalni i zbori, a "kako bi se politička scena ustalila i obezbedilo neophodno vreme za reforme".
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mihajlović: Ili legalizacija ili rušenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2015, 08:51

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, očekuje da će novi zakon o legalizaciji objekata biti usvojen do kraja oktobra i da će se primenjivati od novembra, kao i da će, prema procenama, do kraja 2016. biti legalizovano najmanje 1.000.000 objekata...Mihajlovićeva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.