Mihajlović: Minimalna cena za predstojeću legalizaciju

Izvor: Blic, 19.Feb.2015, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Minimalna cena za predstojeću legalizaciju

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će građani u predstojećoj legalizaciji milion i po bespravno građenih objekata morati da plate samo najminimalniju cenu i da bi najveći deo tih objekata trebalo da bude legalizovan do kraja godine.

Mihajlović je ponovila da će u maju biti donet poseban zakon ili neki drugi podzakonski akt >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kojim će biti rešeno pitanje bespravno izgrađenih objekata u Srbiji.

"Ne možemo da tražimo milion dokumenata već samo jedan od elaborata koji će nam pokazati na kakvom je tlu i gde izgrađen objekat i najminimalniju moguću cena i da stavimo tačku", istakla je Mihajlović gostujući na RTS.

Ona je ukazala da bi do kraja ove godine moralo da se sprovede najveći deo tog posla oko leglizacije i da je svesna da će se ljutiti oni koji su u prethodnom periodu u skladu sa zakonom legalizovali svoje objekte.

Ministarka je istakla da će se naći način da se legalizuje sve što nije građeno u parkovima prirode.

"Nismo mi jedina država koja ima problem sa nelegalno izgrađenim objektima, sve zemlje bivše Jugoslavije su imale te probleme i sve su ih rešile na ovaj način", navela je Mihajlović.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.