Mektić: U toku konsultacije za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe

Izvor: Blic, 08.Jun.2017, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić: U toku konsultacije za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da su u toku konsultacije sa stručnjacima o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe, ali nije mogao reći kada će se to eventualno dogoditi.

Ponovio je da u okviru Ministarstva postoji sektor zadužen za ta pitanja, ali je naglasio da to nije tako jednostavno pitanje budući da je potrebno u to uključiti struku i nauku, jer će legalizacija kanabisa isključivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zavisiti od toga kakav će stav biti nauke i struke o tom pitanju.

- Uvažit ćemo ono što bude u interesu medicine i što bude u interesu pacijenata kojima to eventualno može pomoći. U skladu s tim ćemo se ponašati. Tražit ćemo ono što je najbolje rešenje na tragu standarda, pre svega, evropskih standarda - istakao je Mektić.

Kako je zaključio, kada se dobije konačan stav stručnjaka onda će legalizacija kanabisa biti samo pitanje da se to pretoči u normativni akt.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mektić: Konsultacije sa stručnjacima o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jun.2017

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je da su u toku konsultacije sa stručnjacima o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe, ali nije mogao reći kada će se to eventualno dogoditi...Ponovio je da u okviru Ministarstva postoji sektor zadužen za ta pitanja, ali...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.