Legalizacija za godinu dana

Izvor: Akter, 22.Sep.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legalizacija za godinu dana

Hoćemo da Srbija za godinu dana zna koliko objekata ima na svojoj teritoriji i da sva fizička i pravna lica, koja nisu radila u skladu sa zakonom, odnosno gradili su nelegalno, imaju dokument koji dokazuje njihovo pravo svojine, izjavila je danas ministar građevinarstva Zorana Mihajlović, na prvoj Javnoj raspravi o nacrtu zakona o ozakonjenju

Hoćemo da završimo ozakonjenje gotovo 1,5 miliona nelegalno izgrađenih objekata u Srbiji, predlog nam je jednostavan, lak i jeftin, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << izjavila je Mihajlović novinarima na prvoj Javnoj raspravi o nacrtu zakona o ozakonjenju objekata, u Privrednoj komori Srbije (PKS).

U narednih 15 dana javne rasprave očekujemo da sve zainteresovane strane i organizacije daju svoje mišljenje o o zakonu, a naš interes je javni interes, naglasila je ona.

Predsednik PKS Marko Čadež izjavio je da se tim zakonskim predlogom rešava nešto što su u Srbiji nije rešeno 18 godina.
Pogledaj vesti o: Legalizacija,   Legalizacija objekata

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

LEGALIZACIJA Mihajlovićeva: Poslednja šansa za bespravne objekte

Izvor: Kurir, 22.Sep.2015

Ovaj zakon mora dati rezultat u narednih šest meseci i treba da omogući da država konačno zna šta ima na svojoj teritoriji, ali i da svi oni koji su nelegalno gradili objekte, bilo da su fizička ili pravna lica, imaju dokument koji im omogućava da ti objekti mogu normalno da se koriste, rekla...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.