Izvor: Blic, 08.Dec.2016, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legalizacija svih objekata u roku od tri godine

Ozakonjenje nelegalnih objekata u Srbiji biće završeno za tri godine, a na tim poslovima od 1. januara radiće nešto više od 1.000 novih radnika, izjavila je danas u Čačku ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Od 1. januara u Srbiji na tim poslovima na odredjeno vreme biće zaposleno ukupno 1.026 novih radnika, građevinskih inženjera, arhitekata i pravnika, rekla je Mihajlović novinarima i dodala da je odredjen broj radnika koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na poslovima legalizacije lokalne samouprave mogu zaposliti.

"Za zapošljavanje novih ljudi potrebno je oko 1,3 milijarde dinara koji će biti obezbeđeni od taksi koje će građani plaćati prilikom ozakonjenja objekata. I lokalne samouprave će imati jednokratni prihod od tih taksi, a na celoj teritoriji Srbije taj prihod bi trebalo da bude oko osam milijardi dinara", rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da očekuje da proces ozakonjenja nelegalnih objekata bude mnog brži nego što je bio u prethodnom periodu.

Mihajlović je još rekla da će radovi na izgradnji autoputa od Obrenovca do Preljine početi sledeće godine.

Odgovarajući na pitanje novinara ona je rekla da očekuje da će radovi na Moravskom koridoru početi sledeće godine i da je premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa potencijalnim investitorima za izgradnju tog koridora.

Ministarka građevine razgovarala je danas u Čačku sa načelnicima svih okruga u Srbiji o procesu ozakonjenja objekata i putnoj infrastrukturi.

Ona je najavila da će ubuduće svakog meseca biti održavani redovni sastanici sa načelnicima svih okruga.
Pogledaj vesti o: Legalizacija,   Legalizacija objekata

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Ozakonjenje objekata biće završeno za tri godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Dec.2016

Ozakonjenje nelegalnih objekata u Srbiji biće završeno za tri godine, a na tim poslovima od 1. januara radiće nešto više od 1.000 novih radnika, izjavila je danas u Čačku ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović...Od 1. januara u Srbiji na tim poslovima na određeno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Legalizacija zgrada- posao za novih 1000 inžinjera

Izvor: Mondo, 08.Dec.2016

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će u procesu legalizacije do kraja mandata u naredne tri godine biti 1.026 novozaposlenih po Ugovoru o privremenim i povremenim poslovima...Foto: Mondo/ Tamara Sekulović.."Svaka tri meseca će se vršiti...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.