Legalizacija - mora opet novi zakon

Izvor: B92, 18.Feb.2015, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legalizacija - mora opet novi zakon

Do maja će biti poznato na koji način će se rešiti pitanje legalizacije oko milion i po bespravno građenih objekata u Srbiji, kaže Zorana Mihajlović.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je novinarima da će do tada vlada pripremiti poseban zakon ili neki drugi akt vlade za legalizaciju objekata, kako bi se jednom stavila tačka na nelegalnu gradnju.

"Mi ćemo određenim aktom to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanje rešiti tako što ćemo apsolutno legalizovati sve što može da se legalizuje, izuzev parkova prirode. Očekujem da taj akt imamo do maja meseca", navela je Mihajlović u Vladi Srbije.

Mihajlović je poručila da cilj legalizacije neće biti da građani imaju problem već da se nađe način da se što više objekata legalizuje.

Ona je rekla da će se u martu pred poslanicima u skupštini naći i Predlozi zakona o konverziji i katastru.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.