Jusufspahić: Objekat u Zemun Polju nisu srušili u ime Hrista

Izvor: N1 televizija, 26.Maj.2017, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jusufspahić: Objekat u Zemun Polju nisu srušili u ime Hrista

Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić izjavio je za Insjader.net da je za verski objekat koji je noćas srušen u Zemun Polju podnet zahtev za legalizaciju, ali da do sada nisu dobili nikakav odgovor od nadležnih.

"Razočarani smo u smislu da smo mi vaspitani da poštujemo datu reč i nije mi jasno po čijoj veri su noćas postupali, u ime čijih interesa? U ime Hrista – nisu“, rekao je Jusufspahić za Insajder.net povodom rušenja objekta Islamske >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zajednice u Zemun Polju.

Jusufspahić navodi da je predstavnicima Islamske zajednice glavna inspektora na terenu rekla da se oni povlače, a da će naredne nedelje predstavnici Islamske zajednice biti pozvani da se dogovore.

“Jučerašnja situacija je izgledala kao da smo izgradili tržni centar na sred Terazija, a ne molitveni prostor. To nije ni džamija. I nalazi se 300 metara od pravoslavne crkve koja takođe nema dozvolu i u naselju u kojem većina kuća nije legalizovana. Jutrošnje rušenje govori da smo juče razgovarali s ljudima koji ne drže reč“, kaže Jusufspahić.

On je ponovio da za 45 godina koliko živi u Beogradu, Islamska zajednica nikada nije dobila nijednu dozvolu za gradnju verskog objekta. Dodaje da je u slučaju srušenog objekta podnet zahtev za legalizaciju i prateća dokumentacija, ali da do sada nisu dobili nikakav odgovor od nadležnih.

On smatra indikativnim to što nelegalno izgrađena zgrada univerziteta Muamera Zukorlića koji je poslanik u Skupštini Srbije, a koja se nalazi u samom centru Novog Pazara ima zaštitu države.

usufspahić poručuje da je razočaran, ali da Islamska zajednica neće dati povoda za bilo kakvu satanizaciju.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata,   Insajder

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jusufspahić i Zukorlić ogorčeni rušenjem džamije

Izvor: Mondo, 26.Maj.2017

Povodom rušenja džamije u Zemun polju, muftija beogradski Islamske zajednice Srbije Mustafa Jusufspahić očekuje prijem kod premijera i izabranog predsednika Aleksandra Vučića. Poslanik Muamer Zukorlić kaže da je ogročen rušenjem džamije...Foto: Tanjug džamija..Muftija beogradski kaže da...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.