Još dvije godine za legalizaciju objekata

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Maj.2015, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još dvije godine za legalizaciju objekata

BANJALUKA - Ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić najavila je da će još dvije godine biti produžen rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata.

Ona je  podsjetila da su odlukom Ustavnog suda osporene odredbe koje se odnose na povlastice za određene socijalne kategorije, zbog čega ova populacija nije mogla ostvariti svoje pravo.

Predstavnici udruženja i organizacija boračkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kategorija tražili su da im se zakonski omoguće određeni popusti, te da rok bude produžen još za dvije godine.

"Tu ima problema i zbog imovinsko-pravnih odnosa, neriješenog statusa zemljišta. Nadamo se da će u tom periodu biti riješeni i ovi problemi", rekla je Golićeva novinarima u Banjaluci.

Zamjenica gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić smatra da je dobro što će rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju biti produžen, posebno što se razmišlja o socijalnom momentu u ovom procesu.

Rok za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata trebalo je da istekne 24. maja.
Pogledaj vesti o: Legalizacija,   Legalizacija objekata

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.