Izvor: Magyar Szó, 27.Jan.2016, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interesovanje za legalizaciju je malo

U Novom Sadu je prošle nedelje u prigradskim naseljima započet popis ilegalno podignutih objekata. U mesnim zajednicama su rekli da je veoma mali broj građana predao molbu za legalizaciju.

Interesovanje je malo verovatno zbog toga što su se građani još ranije odazvali na neki od poziva i što su svoje zahteve već predali ranije. Vlasnicima nelegalno izgrađenih objekata zakon o legalizaciji je omogućio da od 23. >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << decembra prošle godine u kancelarijama mesnih zajednica, u pisarnici novosadske gradske kuće ili u prostorijama zavoda za uređenje grada predaju zahteve za legalizaciju. Popis vrši inspekcija ili komisija za popis ilegalno podignutih objekata.

U petrovaradinskoj mesnoj zajednici je rečeno da je samo 15 investitora predalo zahtev za legalizaciju. Nadležni u mesnoj zajednici su predali gradskoj kući listu vlasnika nelegalno podignutih objekata zajedno sa adresama, a inspektori su već kod više vlasnika obavili procenu.

U mesnoj zajednici Rumenka su samo troje ili četvoro iskoristili mogućnost traženja dozvole za legalizaciju. Malo je zainteresovanih i u mesnoj zajednici Kovilj, ali se nadležni nadaju da će na proleće biti veće interesovanje. Meštani ove mesne zajednice ne žure, jer tamo popis traje do 31. oktobra, a slična situacija je i u Veterniku i Futogu, gde akcija takođe traje do jeseni. Ovaj datum je naznačen prilikom podele popisa po zonama, na teritoriji lokalne samouprave Novog Sada. Program popisa je odredio rukovodilac gradske inspekcije, na predlog inspekcije za građevinu. Na osnovu zakona o legalizaciji, krajnji rok popisa je 27. novembar.

Slavica Lazović, glavni inspektor inspekcije za građevinu, je rekla da u slučaju da se vlasnik ilegalno podignutog objekta ne nalazi na određenoj adresi prilikom popisa, osoba zadužena za popis će vlasnika obavestiti da se javi u mesnu zajednicu za ugovaranje novog termina.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.