Do sada podneto oko 800.000 zahteva za legalizaciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Okt.2014, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do sada podneto oko 800.000 zahteva za legalizaciju

Državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Aleksandra Damnjanović kazala je da je do sada podneto nešto više od 800.000 zahteva za legalizaciju, ali da je podatak iz katastara da u Srbiji ima oko 1,5 miliona nelegalnih objekata veoma zabrinjavajuć.

Ona je gostujući na RTS-u kazala da se po zahtevima za legalizaciju ne rešava brzo i da je to najčešće ili zbog nezainteresovanovasti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << stranke ili neažurnosti organa.

"Mi kada govorimo o procentima, to je od tri do pet odsto rešenih zahteva u proseku u Srbiji, ali sve zavisi od opštine do opštine", kazala je Damnjanovićeva i dodala da je u Beogradu podneto najviše zahteva, ali da je to srazmerno broju stanovnika.

Narodna skupština je usvojila je juče izmene Zakona o legalizaciji objekata kojima je rok za legalizaciju produžen za još šest meseci, odnosno do 1. maja.

Damnjanovićeva je pojasnila da taj rok služi da oni koji su podneli zahtev za legalizaciju objekta sada dostave dokumentaciju koja nedostaje.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podneto oko 800.000 zahteva za legalizaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2014

Državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Aleksandra Damnjanović kazala je da je do sada podneto nešto više od 800.000 zahteva za legalizaciju, ali da je podatak iz katastara da u Srbiji ima oko 1,5 miliona nelegalnih objekata veoma zabrinjavajuće...Ona je gostujući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.