31. oktobar – rok za podnošenje dokumenata za legalizaciju (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 06.Okt.2014, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

31. oktobar – rok za podnošenje dokumenata za legalizaciju (VIDEO)

Trideset prvog oktobra ističe rok za podnošenje kompletne dokumentacije za legalizaciju objekata. U odnosu na prethodni period, interesovanje je veliko, kažu iz Uprave za planiranje i izgradnju i podsećaju da sva neophodna dokumenta građani treba da dostave Centru za izdavanje dozvola, koji se nalazi u ulici Nikole Pašića br. 22.
Na legalizaciju u Nišu čeka 36.000 objekata, a zahteve je do sada podnelo oko 34.000 građana. Do nedavno, interesovanje za pribavljanje građevinske >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << i upotrebne dozvole i prava svojine bilo je osrednje, ali, po starom srpskom običaju, sa približavanjem kraja roka – počinje da raste.
U Nišu postoji 8 gradskih zona, tako da cena legalizacije zavisi pre svega od lokacije na kojoj je objekat izgrađen i od njegove površine.
U Srbiji ima oko 500.000 objekata za koje još nije podneta dokumentacija za legalizaciju i, ukoliko se to ne učini u zakonskom roku, do 31. oktobra, preti im rušenje, najavila je Aleksandra Damnjanović, državni sekretar u Ministarsvu građevinarstva, saobaćaja i infrastrukture.

Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.