Radeta: Nema rušenja dok se ne sruše kuće predsednika Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2016, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radeta: Nema rušenja dok se ne sruše kuće predsednika Srbije

Funkcionerka Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta pozvala je danas građane kojima preti rušenje bespravnih objekata da od poverenice za zaštitu ravnopravnosti zatraže zaštitu prava u odnosu na predsednika Srbije Tomislava Nikolića kome, kako je rekla, država ne preti rušenjem tri kuće podignute na državnom zemljištvu, u zaštićenom pojasu reke Save, gde je nemoguće dobiti dozvolu za legalizaciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Kako je Radeta rekla na konferenciji za novinare, taj zahtev je uputila nakon što je od poverenice Brankice Janković dobila odgovor da su svi građani Srbije ravnopravni sa "građaninom Tomislavom Nikolićem koji je trenutno na funkciji predsednika republike".

SRS je saopštila i da je pozvala resornu ministarku Zoranu Mihajlović da naloži svim lokalnim samoupravama da hitno izrade planove detaljne regulacije, jer je to osnov za dobijanje građevinskih dozvola.

Ta stranka je podsetila da su članovi njenog rukovodstva juče ponovo, drugi put, sprečili rušenje jedne kuće u naselju Ledine na Novom Beogradu jer smatraju da državnu organi ne mogu da ruše porodičnu kuću ako je objekat upisan u katastar pokretnosti i u procesu legalizacije.

"Srpski radikali će nastaviti da brane privatnu svojinu svih građana Srbije i insistirati na tome da nijedan objekat ne može da se poruši pre nego što se poruše kuće predsednika Srbije", dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Radeta: Nema rušenja dok se ne sruše kuće predsednika Srbije

Izvor: Blic, 15.Sep.2016

Funkcionerka Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta pozvala je danas građane kojima preti rušenje bespravnih objekata da od poverenice za zaštitu ravnopravnosti zatraže zaštitu prava u odnosu na predsednika Srbije Tomislava Nikolića kome, kako je rekla, država ne preti rušenjem tri kuće podignute...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.