Popis nelegalno sagrađenih objekata u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 29.Jan.2017, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popis nelegalno sagrađenih objekata u Nišu

Do 1. marta građani Niša koji u zakonskom roku nisu podneli zahtev za ozakonjenje objekata, moći će to da učine prema utvrđenom rasporedu. Prijava se odnosi na vlasnike onih objekata koji nikada ranije nisu podnosili zahtev za legalizaciju, a moći će da ih podnesu u Upravama Gradskih opština, Centru za preduzetništvo, u mesnim kancelarijama na gradskom području kao i u naseljima na selu.
U velikoj Sali Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Grada Niša predstavnici ministarstva Građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture održali su sastanak sa članovima komisija za popisivanje objekata koji su zaduženi za realizaciju procesa ozakonjenja objekata na teritoriji niških opština. Rok za ozakonjavanje objekata je pomeren do 1.marta, do kada bi trebalo da se završi popis ovih objekata.
„U Nišu je do sada ovaj proces tekao veoma sporo, pa je formiranjem novih komisija za popisivanje , čiji su članovi pravnici i inženjeri građevinske struke, učinjen novi napor da se ovaj proces ubrza“, rečeno je nakon sastanka.
Zakon o ozakonjenju objekata usvojen je 20. novembra 2015.godine, a trebalo bi da po brzoj i jeftinoj proceduri omogući građanima da legalizuju svoje objekte. Cilj je da se za što kraće vreme ozakoni što više bespravnih objekata, po što nižim cenama, kako bi se saznao konačan broj nekretnina u Srbiji.

Procenjuje se da je u Srbiji proteklih godina izgrađeno oko 1,5 miliona nelegalnih građevina koje bi trebalo da budu uvedene u legalne tokove. Cene taksi za ozakonjenje, kreću se od 5.000 do 50.000 dinara – u zavisnosti od površine objekta.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.