Legalizovano 15 objekata u Doboju

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legalizovano 15 objekata u Doboju

DOBOJ - Odjeljenje za prostorno uređenje grada Doboja tokom ove godine pozitivno je riješilo 15 od 128 zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata na području grada, rečeno je iz Administrativne službe grada.

Odbijena su 93 zahtjeva dok se preostalih 20 nalazi u proceduri koja se realizuje u skladu sa novim Zakonom o prostornom uređenju Republike Srpske od 2013.

Jedan od glavnih razloga za odbijanje zahtjeva za legalizaciju su neriješeni imovinsko-pravni odnosi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << te nemogućnost uklapanja u prostorno plansku dokumentaciju.

Do sada su provedene tri akcije legalizacije bespravno izgrađenih objekata - prva 2005. godine, druga 2010, te aktuelna akcija.

Dobojska Gradska uprava pozvala je vlasnike i investitore nelegalnih objekata da do 24. maja naredne godine podnesu zahtjev za legalizaciju nelegalnih objekata radi trajnog rješavanja statusa velikog broja bespravno izgrađenih objekata u Republici Srpskoj.

Za više informacija o proceduri i postupcima legalizacije objekata, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske izdalo je letak pod nazivom "Legalizacija bespravno izgrađenih objekata".

Ovaj materijal građani mogu pogledati na službenoj internet stranici grada Doboja, oglasnoj tabli u zgradi gradske uprave i u mjesnim zajednicama.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.