Crna Gora, srpski državljani vlasnici 20.000 nelegalnih objekata

Izvor: RTS, 16.Maj.2015, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora, srpski državljani vlasnici 20.000 nelegalnih objekata

U Crnoj Gori ima više od 20.000 nelegalizovanih kuća i stanova čiji su vlasnici državljani Srbije, objavila je podgorička "Pobjeda".
To su, kako se navodi, nezvanični podaci crnogorske Uprave za nekretnine, a reč je o stanovima i kućama koje nisu upisane u katastar nepokretnosti.

Stoga je, prema navodima lista, potrebno da se ti objekti, kao i nelegalizovani stanovi u vlasništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << državljana Crne Gore, legalizuju.
Predlog Zakona o legalizaciji neformalnih objekata predviđa da se naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta može platiti u najmanje 120 rata, ako su stambeni objekti vikendice, a ako služe stalnom stanovanju, u 240 jednakih rata.
U rešavanje problema legalizovanja kuća i stanova srpskih državljana, kako se navodi, uključio se i Srpsko-crnogorski poslovni klub koji je tim povodom organizovao više razgovora s predstavnicima opština na primorju.
Predloženo je da državljani Srbije plate obaveze državi, a da opštine obezbede komunalne usluge.
Inače, na teritoriji Crne Gore izgrađeno je 100.000 nelegalnih objekata, koji su uglavnom skoncentrisani u malim i srednjim naseljima u okolini gradskih područja, saopšteno je Pobjedi iz Uprave za nekretnine.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata,   Nekretnine

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.