Petocilindarski turbo motor za Lamborghini Huracan i Audi R8

Izvor: Moto.rs, 26.Maj.2015, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petocilindarski turbo motor za Lamborghini Huracan i Audi R8

Za sada još ništa nije zvaničnim putem potvrđeno, ali moguće je da će Lamborghini Huracan i Audi R8 odlikovati petocilindarski motor sa super punjačem.

Porez na velike motore na teritoriji Azije bio je glavni okidač da Volkswagen Group počne da razmišlja o tome da ponudi manju turbo jedinicu za Huracan i R8 super automobile na teritoriji Kine. Trenutno dostupna isključivo sa atmosferskim V10 motorima, za ova vozila bi mogao biti obezbeđen 2.5L TFSI >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << motor viđen kod Audi TT Clubsport Turbo koncepta, odlikuje ga električni turbo punjač i generiše 600ks izlazne snage i 650Nm obrtni moment. Kako se čini, Audi nije zainteresovan za manje motore za R8 jer je slaba potražnja za V8 motorima dovela do toga da ta jedinica bude isključena iz trenutne generacije modela.

foto © Audi
Pogledaj vesti o: Lamborghini,   Volkswagen

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.