Avtovaz prikočio proizvodnju lada

Izvor: B92, 23.Okt.2014, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avtovaz prikočio proizvodnju "lada"

Ruska fabrika automobila Avtovaz je privremeno zaustavila trake za proizvodnju moela "lada kalina" i "lada granta", rečeno je agenciji Tas u kompaniji.

Avtovaz sarađuje sa 450 dobavljača, od kojih tri nedavno nisu mogla da obezbede neophone komponente sa sklapanje vozila "lada".

Zbog toga je odlučeno da se zaustavi linija "kaline" i "grante", kako sa traka ne bi silazili nekompletni automobili, precizirali su u pres centru.

Proizvodnja na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << liniji "kalina"i "granta" će biti obnovljena 27. oktobra, dok linije za proizvodnju ostalih modela rade u normalnom režimu.

To nije prvi put da kompanija zaustavlja proizvodnju automobila "lada kalina" i "lada granta". Sredinom aprila 2014. Avtovaz je takođe privremeno prekinu prozvodnju.

Kako su objasnili u pres centru, tada je to bilo u skladu sa utvrđenom planom proizvodnje automobila, rezervnih delova i montažnih sklopova u cilju optimizacije zaliha u skladištima i u dilerskoj mreži.

"Lada granta" je u septembru bila najprodavaniji model u Rusiji, sa 16.900 automobila i rastom od 15 odsto na godišnjem nivou, pokazali su podaci Asocijacije evropskog biznisa. "Lada kalina" je zauzela četvrto mesto, sa 5.700 jedinica i rastom od 7,5 osto.

Ukupna prodaja automobila "lada" u septembru je na ruskom tržištu dostigla 36.513 automobila što je 38 odsto više nego u avgustu. Povećana je tražnja svih modela. Najveći mesečni rast prodaje ostvarile su "lada kalina" (33 odsto) i "lada granta" (42,7 odsto), dok je "lada 4x4" udvostručila prodaju, podsetio je Avtovaz.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Avtovaz privremeno prekinuo proizvodnju lada

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2014

SAMARA - Ruska fabrika automobila Avtovaz je privremeno zaustavila trake za proizvodnju moela "lada kalina" i "lada granta", rečeno je agenciji Tas u pres centru kompanije...Avtovaz sarađuje sa 450 dobavljača,  od kojih tri nedavno nisu mogla da obezbijede neophone komponente sa sklapanje vozila...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.