Srbiji do 2020. milijardu i po evra iz IPA fondova EU

Izvor: Kurir, 30.Mar.2015, 06:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji do 2020. milijardu i po evra iz IPA fondova EU

BEOGRAD - Ministarka bez portfelja u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da je EU prepoznala reformski kurs Srbije, što će usloviti da tokom ove godine dođe do otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja.

- Ne želim da govorim o datumima, ali reformski kurs koji je zauzela Vlada Srbije prepoznat je kao najvažniji element koji bi trebalo da dovede do otvaranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prvih poglavlja - rekla je Joksimovićeva.

Ona je istakla da će Srbiji do 2020. biti na raspolaganju 1,5 milijardi evra bespovratnih sredstava iz IPA fondova, što je na godišnjem nivou u proseku 200 miliona evra.

- Samo u okviru IPARD, programa koji je usvojila Evropska komisija, srpskoj poljoprivredi će do 2020. biti na raspolaganju 175 miliona evra. Zemlje zapadnog Balkana treba međusobno da sarađuju da bi lakše realizovale projekte s kojima konkurišu u EU, ali princip pojedinačnog vrednovanja napora i uspeha na reformskom putu svake zemlje mnogo je kvalitetniji i pošteniji - rekla je Joksimovićeva, koja je nacionalni koordinator za IPA fondove.

Ona smatra da zemlje zapadnog Balkana treba međusobno da sarađuju da bi lakše realizovale projekte s kojima konkurišu u EU, ali da je princip pojedinačnog vrednovanja napora i uspeha na reformskom putu svake zemlje mnogo kvalitetniji i pošteniji.
Pogledaj vesti o: Kurs dinara,   Kurs evra

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.