OVK htela da ubije Raminog rođaka?!

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jun.2015, 05:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVK htela da ubije Raminog rođaka?!

Na magistralnom putu Gnjilane-Priština oko ponoći, u noći između ponedeljka i utorka, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je, navodno, teško povređen Arben Rama, blizak rođak albanskog premijera Edija Rame, saznaju "Vesti" iz dobro obaveštenih izvora. Detalji ovog udesa zasad nisu poznati, ali spekuliše se da su saobraćajku namestili veterani takozvane Oslobodilačke vojske Kosova nezadovoljni stavom Edija Rame vezanim za nedavne događaje u policijskoj stanici Gošince i u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kumanovu!

Inače, mesec dana posle napada u selu Gošince i u Kumanovu novi detalji izlaze na videlo, pa se tako spekuliše da je Agencija za obaveštajni rad znala za namere terorističke grupe koja je napala policijsku stanicu u selu Gošince, a nakon toga se sukobila s policijom u kumanovskom Divljem naselju gde je poginulo osam policajaca i 10 terorista.

Ovo se može zaključiti iz saopštenja Agencije koja je tek posle pet dana reagovala na tvrdnje Hamdija Ndrecaja iznete u kosovskim medijima gde ističe da je s makedonskim tajnim agentom pregovarao o incidentu u Kumanovu. Agencija navodi da je u okviru svojih nadležnosti "za konkretne slučaje u Gošince i Kumanovu rano upozorila na namere vođa terorističke strukture, njihove kapacitete, logističke baze i kurs akcije neprijatelja".

Krajem maja, u emisiji Portal na kosovskoj televiziji, Hamdi Ndrecaj, poznat kao Komadant Panteri, otkrio je da su planovi za napad na Kumanovo pravljeni u automobilu skopskih registracija u Uroševcu. S Hamdijem Ndrecajom i kasnije ubijenim Mirsadom Ndrecajem, zvanim Komandant NATO, kao i sa Beg Rizajem razgovarao je Šenasi Mehmeti, agent makedonske tajne službe o budućim "aktivnostima" u Makedoniji.

Komandant Panteri tvrdi da je grupi nuđen novac da naprave incident u Makedoniji, ali Hamdi Ndrecaj nije pristao da bude deo kumanovske grupe zbog učešća makedonskog agenta Šenasija u razgovorima na kojima je obećavao da će bez krvi i borbe biti zauzeto nekoliko policijskih stanica u Makedoniji. Prištinski list "Koha ditore" ističe da je postojao dogovor između kosovskih terorista i makedonskih agenata da ne bude pucanja i žrtava prilikom napada na stanicu Gošince i u Kumanovu, a o tom dogovoru su znala samo četvorica iz grupe koja je brojala 44 ljudi. Karaula je 21. aprila zaista zauzeta bez žrtava, ali je 9. maja u Kumanovu jedan od terorista, koji nije znao za taj dogovor, otvorio vatru i ubio policajca, posle čega se razvila bitka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.