Na Kosovu ponovljena obdukcija nad teroristima iz Kumanova

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kosovu ponovljena obdukcija nad teroristima iz Kumanova

Obdukcija tela devet kosovskih Albanaca, ubijenih u oružanom sukobu u Kumanovo 9. i 10. maja, je završena, izjavio je direktor kosovskog odeljenja za sudsku medicinu Arsim Grđaliu.

Grđaliu je rekao da će izveštaj sa obdukcije biti prosleđen kosovskom tužilaštvu, koje će ga potom predočiti javnosti.

- Okončali smo posao profesionalno. Pisali smo svaki detalj i fotografisali smo sve, znači svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << posao smo završili u potpunosti onako kako se predviđa zakonsko-medicinskim operativnim standardima - rekao je on.

Zahtev za obdukciju uputio je ranije Bedžet Šalja, iz kosovskog Saveta za zaštitu ljudskih prava i sloboda.

- Ako je potrebno, država treba da investira i u strane stručnjake kako bi se uradila super ekspertiza i utvrdio uzrok njihove smrti. Kada se to bude saznalo, onda može da se obavi njihova sahrana, u suprotnom, mnoge stvari će ostati misteriozne i neobjašnjene - rekao je Šalja.

On dodaje da Savet insistira da se rasvetli da li su ove osobe ubijene tokom sukoba u Kumanovu ili pošto su se predale.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.