Kumanovo se sprema na Kosovu

Izvor: B92, 23.Maj.2015, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kumanovo se sprema na Kosovu"

Tužilac specijalnog tužilaštva Kosova Ali Redža izjavio je da bi događaji identični kao u Kumanovu mogli da se ponove na Kosovu.

''Sličan slučaj kao u Kumanovu se sprema na Kosovu'', naveo je Redža ne navodeći nikakve detalje i ističući da su o takvoj mogućnosti obaveštene kosovske institucije.

On je dodao i da trenutno radi na jednom teškom slučaju za ''koji se očekuje da se desi'', ali da je u toku istraga o materijalnim dokazima i licima, i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će Kosovo sprečiti svako krivično delo.

"Slučaj koji se priprema na Kosovu nije vezan sa slučajem u Makedoniji, ali neka lica koja su uključena u događaje u Kumanovo se vezuju i sa ovim slučajem koji se priprema na Kosovu i čije aktere pratimo", rekao je tužilac specijalnog tužilastva Kosova Ali Redza.

Osim toga, Redža je naveo da mu je od rodbine ubijenih u Kumanovu stiglo devet zahteva da se ponovi obdukcija jer, kako navode, ne veruju u objektivnost makedonskiih institucija.

"Svi su oni predali zahtev da se da nalog departmanu zdravstva da se obudkcija ponovi, jer sumnjaju u objektivnost nalaza", rekao je Redža u intervjuu za javni servis Kosova.
Pogledaj vesti o: Kumanovo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.