Kosovski političari na sahrani terorista

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2015, 04:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski političari na sahrani terorista

Na groblju u Prištini sahranjeno je osam terorista ubijenih 9. i 10. maja tokom sukoba sa makedonskom policijom u kumanovskom Divljem naselju. Sahranjeni su Džafer Zumberi, Mirsad Ndrecaj, Valjon Kabaši, Turgaj Gađi, Samid Kastrioti, Hisen Rušiti, Fatlum Višesala i Arben Redžai, svi sa Kosova, dok je dan ranije Beg Rizaj sahranjen u Memorijalnom kompleksu u Dečanima.

Sahrani u Prištini prisustvovale su porodice ubijenih terorista, kao i visoki kosovski političari, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i Hisni Šaćiri, bivši poslanik u makedonskom parlamentu. Šaćiri je tokom sukoba 2001. u Makedoniji napustio poslaničko mesto, otišao u šumu i počeo da se bori na strani paravojne albanske Oslobodilačke nacionalne armije (ONA).

U oproštajnom govoru, Džavid Jašari je rekao da su "borci poginuli u ime ideala slobode", ali sudeći prema saznanjima u Skoplju i Prištini, njihovi ideali su izgleda bili samo novčane prirode!

Naime, pozivajući se na dokaze kosovske obaveštajne službe i policije, prištinski dnevnik "Koha ditore" je objavio da su trojica kosovskih Albanaca i jedan makedonski državljanin, koji su ubijeni u borbama u Kumanovu, sarađivali sa makedonskom Upravom za bezbednost i kontraobaveštajni rad da bi izazvali incident, a zauzvrat dobili novac!

Do incidenta je zaista i došlo, ali sa mnogo više žrtava nego što je iko očekivao. Tokom dvodnevnih borbi u Kumanovu poginulo je osam policajaca, a 37 je ranjeno. S druge strane, ubijeno je 10 terorista, od kojih je devet bilo sa Kosova, a jedan iz Makedonije, a 30 terorista je uhapšeno.
Pogledaj vesti o: Kumanovo,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.