Završena Nušićijada oborila sve rekorde posećenosti

Izvor: Blic, 30.Avg.2015, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena Nušićijada oborila sve rekorde posećenosti

Spuštene su zavese na još jednu Nušićijadu. Rekordna posećenost potvrdila je kvalitet ivanjičkog festivala kulture i zabave. Posetioci su uživali u pozorišnim predstavama, koncertima,kabareima, tribinama, edukativnim radionicama.

Nušićevi regruti preplavili su malu varoš na obalama Moravice pa je duh slavnog pisca živeo na svakom koraku. Smeh kao lek prijao je destinama hiljada posetilaca koji su se tiskali ulicama Ivanjice gde su se osećali rasterećeno i izlečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od svih briga današnjice.

Posebno negovan boemski duh kroz celonoćni kafanski život prikazao je da da i taj deo zabave može zadržati dozu dostojanstva.

- Prezadovoljni smo, poseta je bila fantastična. Trudili smo se da predstavnici programskih sadržaja budu probrani i drugačiji od onoga što se nudi, i daro nam je što smo zaključili zaključili da ipak ta kultura koju Ivanjica nudi na Nušićijadi, ima svoje konzumente. Naravno najveće gužve su u večernjim satima ali svako dešavanje imalo je svoju publiku i to nas raduje - rekla je koordinator festivala Vera Jovanović.

Ovogodišnja, šesta Nušićijada oborila je sve rekorde po posećenosti. Ako se zna da je prošle godine sve sadržaje propratilo oko 50 000 ljudi, možemo zaključiti da je ove bilo bar deset hiljada više.

Popularni glumac Nebojša Dugalić izrazio je oduševljenje Nušićijadom i entuzijazmom sa kojim organizatori i čitavo mesto žive Nušića i gaje kulturu u veoma teškom vremenu u Srbiji.

-Ovo je nešto što vraća veru kulturnom životu Srbije. Festival koji ima toliko toga za ponuditi da ga od srca preporučujem, kao nešto posebno i izuzetno vredno.

Oko pet hiljada ljudi okupio je koncert Vlada Georgijeva, krcato je bilo i na dvočasovnom nastupu Mostar Sevdah Reuniona, tražila se karta više za predstave Art-Beogradskog dramskog i produkcije Tri za groš, Ožalošćene porodice Šabačkog pozorišta i Gospođe ministarke pozorišta Boško Buha.

Izuzetna poseta bila je i na maloj sceni gde su najmlađi uživali u sjajnim predstavama, nastupu Kraljevačkog pozorišta a posebno su zanimljive bile muzičke radionice Bojana Ivkovića. Na ovogodišnji konkurs za satiričnu priču stiglo je 120 radova što potvrđuje činjenicu da satira živi i da ovaj festival ima svetlu budućnost.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.