Zašto je Brosnan odbio ulogu Betmena?

Izvor: Blic, 28.Avg.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je Brosnan odbio ulogu Betmena?

Bivši Džejms Bond objasnio je zašto je odbio priliku da igra Betmena 1989. godine u režiji Tima Bartona.

Tim Barton je neobavezno pomenuo Brosnanu te 1989. da bi voleo da Irac igra maskiranog superheroja, ali ga je glumac odbio i pre nego što je stigla zvanična ponuda.

- Bio je to početak pravljenja tih velikih filmova i ja sam pomislio kako Betmen ima neizbrisivo mesto u mom detinjstvu ali sam Bartonu odgovorio nešto uvredljivo, u fazonu 'Svaki muškarac koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nosi gaće preko odela ne može da bude ozbiljno shvaćen'. Da, baš tako - izjavio je Brosnan u intervjuu za Details.

Uloga je kasnije dodeljena Majklu Kitonu, sa kojim je Barton radio godinu dana ranije na horor komediji "Bitlđus". Kada je objavljeno da je Kiton izabran, skeptični ljubitelji stripa su poslali preko 50.000 protestnih pisama na adresu "Vorner bradersa" ali je većina ipak bila zadovoljna nakon premijere filma.

Barton je sa Kitonom režirao i nastavak, "Povratak Betmena", a onda ga je studio zamolio da napusti rediteljsku stolicu. Za Bartonom je otišao i Kiton pa su "Betmen zauvek" snimili Džoel Šumaher (režija) i Val Kilmer (Betmen).

VIDEO> Treler za film "Betmen"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.