Vratila se Zone

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jan.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vratila se Zone

Posle 15 godina Zona Zamfirova vraća se u srpske bioskope.

"Zona Zamfirova - drugi deo" u režiji Juga Radivojevića (u podnaslovu "Vrati se, Zone") je nastavak ljubavne sage čuvenog para ovekovečenog u romanu Stevana Sremca. Reditelj Radivojević rekao je, na konferenciji za medije, da je ovo film o ljubavi i pažnji prema bližnjima, ističe vrline, a manje govori o manama ljudi. Po motivima knjige "Zona Zamfirova, šta je bilo posle" Dušice Milanović Marike, scenario su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << napisali Ivana i Miroslav Mitić.

- Pritisak je uvek prisutan kada radite neku stvar od javnog značaja, pogotovo kad imate takav brend iza sebe, kakav je stvorio Stevan Sremac. Ali, pošto sam imao Brankicu Sebastijanović (igra Zone) i Milana Vasića (Mane) kao prve saradnike uz doajene našeg glumišta, onda su briga i neki potencijalni strah sve manji. Film će predstaviti Srbiju u lepom svetlu. To je priča koja govori o tome da je moguće da neko ko je pošten, čestit i vredan kao Mane napravi nešto veliko u životu - rekao je Jug Radivojević na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Scenaristkinja Ivana Mitić smatra da poruku filma najbolje opisuje Tolstojeva misao:" Sve što sam shvatila, shvatila sam zato što volim."

Brankica Sebastijanović, koja igra zrelu i udatu Zone koja se sreće sa životnim problemima, kaže da joj je najveći problem bio akcenat.

- Velika mi je čast što tumačim jedan od najpoznatijih srpskih ženskih književnih likova, a malo manjkamo sa njima. To je prilika koja se pruža samo jednom u životu. Južnjački akcenat mi je bio problem, ali su mi pomogle čitajuće probe, a na kastingu sam upoznala Milana Vasića.

Nekako smo stali u kadar i posle je sve išlo lako. Ne mogu da kažem da se nisam nadala da ću dobiti ulogu, jesam i želja mi se ispunila - rekla je Brankica, koja ističe da je svesna odgovornosti koju nosi igrajući lik Zone Zamfirove.

- Što veći izazov, to se bolje snađem. Snimali smo u autentičnim objektima, kućama u gradovima na jugu Srbije, koje su pretvorene u muzeje i sve što se u njima nalazi je autentično iz tog vremena. Kostimi su prelepi i dosta govore o karakteristikama likova, pa se na osnovu odeće može videti u šta je Zone izrasla.

Glavni protagonisti i njihova borba da sačuvaju brak u filmu "Vrati se, Zone" smešteni su u period između 1905. i 1908. godine, a producent filma Miroslav Mitić, koji je radio i prvi film "Zona Zamfirova" Zdravka Šotre, ističe kako je kroz omiljenu ljubavnu priču dočarana lepota Srbije u tom periodu, ali i problemi sa kojima se suočavaju svi mladi bračni parovi, pa i danas.

- Obuhvatili smo nekoliko krucijalnih porodičnih problema koji jednako tište mlade ljude. Uveren sam da će film na najlepši način promovisati porodicu i naše društvo - rekao je Mitić.

Pre premijere u Beogradu, koja je zakazana za 24. januar u Centru Sava, film će moći da pogleda publika u Senti, rodnom gradu Stevana Sremca, a potom sledi prikazivanje u svim ostalim gradovima u kojima se film snimao. Osim u Srbiji, "Zona Zamfirova 2" biće prikazana u regionu i evropskim metropolama. Film od 26. januara kreće u distribuciju širom Švajcarske, a biće i na repertoaru bioskopa u Austriji, Nemačkoj, Holandiji, Velikoj Britaniji, Italiji, Švedskoj, Francuskoj.

Osim Brankice i Milana, u filmu igraju i Milan - Lane Gutović, koji je ovu ulogu "nasledio" od prerano preminulog Milorada Mandića Mande, Ljiljana Stjepanović, Ljiljana Dragutinović, Nela Mihailović...

- Igram Manetovu majku, i ovu ulogu sam dobila zato što ličim na majku Juga Radivojevića, a i isto se zovemo. Čak me na ulici i pozdravljaju kao njegovu mamu. Uloga je mala, ali važna. Dugo nisam snimala film pa mi je ova uloga posebno draga - rekla je Ljiljana Dragutinović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Prepuna Hala sportova u Vranju na pretpremijeri "Zone"

Izvor: JužneVesti.com, 20.Jan.2017, 18:09

Film Juga Radivojevića "Vrati se, Zone“, svojevrsni nastavak filma "Zona Zamfirova", u Vranju je na pretpremijeri u Hali sportova videlo više od 2.000 ljudi, kažu organizatori. Ovacije i za film i za glumačku ekipu.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.