Vovenhend oduševio DOB

Izvor: SEEcult.org, 26.Apr.2015, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vovenhend oduševio DOB

Američki bend Vovenhend (Wovenhand) Dejvida Judžina Edvardsa (David Eugene Edwards), frontmena nekadašnjeg sastava 16 Horsepower, održao je 25. aprila upečatljiv koncert u Domu omladine Beograda, uz trio iz Los Anđelesa Meridžiz (Marriages) koji je nastupio kao predgrupa.

Kao i prethodne večeri u Rijeci, gde su bili glavne zvezde drugog izdanja Impulse festivala, Vovenhend su završili koncert jednim bisom sa tri pesme.

Posebnu pažnju izazvala je "Salome >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << " sa poslednjeg albuma "Refractory Obdurate" (2014), koju je Edvards izveo sam na bini u poluakustičnoj verziji, uoči završnice energičnom "Good Shepherd".

     Wovenhand

Prethodno je nastupio post-pank trio Meridžiz, na čelu sa gitaristkinjom Emom Rut Randl (Emmom Ruth Rundle), koji je za nešto više od pola sata odsvirao osam pesama, zaključno sa "Part The Dark".

      Marriages

Vovenhend i Meridžiz su na evropskoj turneji, a beogradski koncert organizovala je kuća Long Play.

Vovenhend su gostovali u DOB-u i 2009. godine, u okviru evropske turneje.

Edvards je osnovao Vovenhend još dok je vodio 16 Horsepower, sa kojim je objavio četiri studijske ploče, par albuma uživo, kao i kompilaciju retkih snimaka... Vovenhend su od osnivanja prevalili veliki put, počev od solo projekta Edvardsa (debitantskog albuma WH iz 2002).

Foto: Boris Vezmar

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.