Izvor: Danas, 02.Mar.2015, 05:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuelanski filmovi u Beogradu

Beograd - U Beogradu će sutra početi Smotra savremenog filma Bolivarske Republike Venecuele, u organizaciji Ambasade te latinoameričke države u Srbiji i beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti (FDU). U Bioskopskoj sali FDU će do 6. marta, svakog dana s početkom u 16 časova, biti prikazivano nekoliko filmova. "Razglednice iz Lenjingrada" režisera Marijana Rondona je ostvarenje u duhu Beninijevog "Život je lep", koje prikazuje borbu levičarske gerile FALN i vojske Venecuele tokom 1960-ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << iz ugla deteta čiji su roditelji gerilci.

Prikazivaće se i "Dečak koji laže" u režiji Marite Ugas. Trinaestogodišnji dečak, kome je katastrofalno klizište oduzelo majku, kreće na putovanje duž obale Venecuele. Da bi preživeo, koristi svoj šarm da se uvuče pod kožu Ijudima koje sreće, iznova menjajući detalje svoje priče. "Samuel" je film u kome u živopisnim pejzažima venecuelanskih Anda mladi par nikako ne uspeva da dobije dete. Ne znajući u kome od njih je problem, Alma i Samuel, ogorčen čovek nezgodne naravi, odlaze u obližnje selo, za pomoć stranog lekara koji u lečenju koristi hipnozu. Film "Večni pepeo" govori o maloj Eleni koja, posle tragedije u nevremenu tokom proputovanja Amazonijom, ostaje bez oba roditelja. Odrasla, Elena kreće u potragu za majkom, koja se vodi kao nestala, ne sluteći da će joj konačni susret sa Janomami domorocima zauvek promeniti život. Radnja film "Tri dana i 40 godina" je bazirana na jedan od najvažnijih datuma u vladavini Uga Čaveza, 11. april 2002, kada je posle državnog udara biznismen Pedro Karmona Estanga na dva dana postao predsednik Venecuele. Ulaz na sve projekcije je besplatan.          

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.