Velikić predstavio Islednika u Novom Sadu

Izvor: Blic, 07.Feb.2016, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velikić predstavio "Islednika" u Novom Sadu

Dragan Velikić, dobitnik Ninove nagrade za 2015, promovisao je svoj roman „Islednik“ u četvrtak u novosadskom Studiju M.

Na promociji je govorio teoretičar umetnosti Nebojša Milenković koji je „Islednika“ čitao još u rukopisu i, po rečima Velikića, najbolje poznaje njegovo stvaralaštvo.

Milenković smatra da je autopoetička ispovest pisca najbolja Velikićeva knjiga: „U tom putovanju kroz vlastiti život književni junak Dragan Velikić uvek vidi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << duple slike, vidi ono ispred sebe i vidi ono što je nekada bilo. U tom kontekstu, roman o majci i odrastanju već u svom drugom poglavlju prerasta u ispovest i povest o zemlji i ljudima, vrednostima koje više ne postoje. Ta zemlja je naravno Jugoslavija.“

Dragan Velikić je istakao da „umetnost i postoji da nas čini boljima, ali istovremeno čitajući i vezujući se za određnu knjigu, određenu priču, mi i svoj život pretapamo sa onim što čitamo i postajemo svesniji.“

Posle razgovora, autor je čitaocima potpisivao knjigu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.