VOĐENJE: Nova kolekcija

Izvor: SEEcult.org, 31.Okt.2014, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOĐENJE: Nova kolekcija

NOVA KOLEKCIJA, Beograd, 4-31. oktobar 2014.

Edukativno-produkcijski projekat “Nova kolekcija”, usmeren na formiranje i osnaživanje nove generacije umetnika i kustosa na umetničkoj sceni u Srbiji, pružio je na više lokacija u Beogradu uvid u šest zasebnih izložbenih koncepata koji su osmišljeni tokom nekoliko dinamičnih faza rada sa 120 studenata iz Beograda i Novog Sada u protekloj godini, koji su kritički promišljali uslove umetničke produkcije i obrazovanja u Srbiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org <<

Projekat je predstavljen izložbama “Nova kolekcija - Playground” u galeriji U10, čiji su kustosi Tanja Đordević, Kristina Grebenar, Mirjana Jemović i ostatak kustoskog tima, “Plodovi gnevnih” i “Lotos” u Inex galeriji (kustos Milan Šušak), zatim “Pitaj prošlost – transformiši prošlost” i “Pitaj sadašnjost – mogu li da pričam o tome?” (kustoskinja Senka Latinović) i “Manje od 2,4%” (kustoskinja Teodora Jeremić) u Studiju u Kraljevića Marka 8, te “Vazduh kao celina” (kustoskinje Teodora Jeremić i Kristina Grebenar) u Studiju u Crnogorskoj 5. U okviru gotovo svake izložbe realizovan je i interaktivni segment “Dynamo zona”, čija je kustoskinja Karmen Stanču.

Izložbe je konceptualizovala grupa studenata istorije umetnosti uz podršku mentorke - nezavisne kustoskinje Maje Ćirić.

Kroz izložbu vode Maja Ćirić, Kristina Grebenar, Tanja Đorđević, Teodora Jeremić, Milan Šušak i Karmen Stanču, te Sandra Stojanović, projektni menadžer "Nove kolekcije" i jedna od članica Trećeg Beograda, koji je organizator tog projekta.

Projekat VOĐENJE

Produkcija: SEEcult.org, 2014.

Novinarka: Vesna Milosavljević

Snimatelj: Milan Nešić

Montažerka: Marija Aranđelović

SEEcult.org realizuje projekat “Vođenje” od 2012. godine u saradnji sa galerijama-izlagačkim prostorima, odnosno umetnicima i kustosima odabranih izložbi. Projekat je ove godine podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.



Svratite na vođenje :)

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.