Ukradene knjige iz 17. veka pronađene kod San Franciska

Izvor: Blic, 27.Feb.2015, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukradene knjige iz 17. veka pronađene kod San Franciska

Federalni zvaničnici SAD su saopštili večeras da su u oblasti zaliva San Francisko otkrivene knjige iz 17. veka i da će biti vraćene u zemlju porekla - Italiju.

Prema rečima Dejvida Prinsa (David Prince) iz američke Agencije za imigraciju i carine, kupac knjiga, koji živi u navedenoj oblasti, nije znao da su knjige ukradene.

List San Francisko kronikl piše da se radi o knjigama "Stirpium Historiae" i "Rariorm Plantarum Historia Anno 1601", koje su uzete iz Istorijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nacionalne poljoprivredne biblioteke u Italiji, i koje su prodate jednom preprodavcu antikviteta, takođe iz Italije.

Ove knjige deo su paketa od 19 ukradenih artefakata koji će biti vraćeni italijanskoj vladi.

San Francisko kronikl piše da su među ostalim ukradenim stvarima - top iz 17. veka, grčka grnčarija iz petog veka i artefakti koji potiču iz četvrtog i petog veka pre nove ere.

Ova dobra su prokrijumčarena u SAD u proteklih nekoliko godina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.