UMETNOST NA PLATNU: Bioskop na otvorenom u dvorištu Narodnog muzeja! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 27.Avg.2014, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UMETNOST NA PLATNU: Bioskop na otvorenom u dvorištu Narodnog muzeja! (VIDEO)

Projekcije će se održavati u dvorištu Narodnog muzeja, a u slučaju lošeg vremena, u galeriji Narodnog muzeja. Ulaz na sve projekcije je slobodan

Kulturni centar Lift i Narodni muzej od sutra do 3. septembra organizuje Bioskop na otvorenom u okviru kojeg će biti prikazani filmovi koji su u vezi sa umetnošću.

Projekcije će se održavati u dvorištu Narodnog muzeja, a u slučaju lošeg vremena, u galeriji Narodnog muzeja.

Prvi će biti prikazan >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << film “U potrazi za Šugar Menom” (28. avgust) reditelja i pisca Malika Bendjelloula. To je priča o traganju za dokazima o autentičnosti jedne muzičke legende i putovanju u nepoznato.

U petak 29. avgusta na programu je “Lepotica i bokser” čiju režiju potpisuje Zahari Heinzerling, a govori o braku dvoje japanskih umetnika, njihovoj borbi za umetnost i opstanak u zajednici, ali i pojedinačno. Kao osvrt na ljubav, žrtvovanje i kreativni duh, ova ljubavna priča istrazuje burni brak, dug 40 godina slikara tzv. bokserskom tehnikom i njegove žene Noriko.

Ostvarenje “Gonzo: život i delo dr. Hantera Tomsona” (1. septembar) Aleksa Gibnija je biografija jednog od tvoraca Gonzo novinarstva i najboljeg strip pisca 20. veka. Narator priče, Džoni Dep, vodi gledaoce kroz buran život najkontraverznijeg frilensera, izumitelja fraze “strah i prezir”. Film je impresionistički portret ovog ekstremnog liberala i kritičara društva koji je promenio način razmišljanja Amerikanaca o njima samima.

Utorak, 2. septembar je rezervisan za “Nisam tu” Toda Hajnsa koji govori o šest inkarnacija Boba Dilana – kao pesnika, proroka, odmetnika, rok ikone, lažne zvezde i propovednika.

Polok” Eda Harisa na programu je u sredu, 3. septembra. Priča filma prati umetnika Džeksona Poloka u periodu između četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka.

Ulaz na sve projekcije je slobodan, a za svaki film su obezbeđeni titlovi na srpskom jeziku.

Bioskop na otvorenom se realizuje u okviru projekta “ReAnimacija” koji sprovodi Kulturni centar Lift, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.