UK „Vuk Karadžić dobija novu scenu koja će poneti ime Branislava Nušića

Izvor: Studio B, 31.Okt.2014, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UK „Vuk Karadžić" dobija novu scenu koja će poneti ime Branislava Nušića

Gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević najavljuje da će se u okviru ove važne institucije kulture otvoriti nova pozorišna scena koja će poneti ime našeg čuvenog komediografa Branislava Nušića.

Grad Beograd preuzeo je i formalno na jučerašnjoj sednici Skupštine grada osnivačka prava nad Ustanovom kulture „Vuk Karadžić" od opštine Zvezdara.

- Ustanova kulture „Vuk Karadžić" dobiće novu pozorišnu scenu, koja će poneti ime Branislava Nušića >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kao izraz počasti i poštovanja prema našem najvećem komediografu. Time će ova ustanova kulture imati dve pozorišne scene - postojeću, s imenom Aleksandra Popovića, i novu, veću, koja će nositi Nušićevo ime. Ustanova „Vuk Kardžić" biće institucija bez stalnog pozorišnog ansambla koja će nastojati da kod nas promoviše jedan sasvim novi model produkcijskog pozorišta - najavio je gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević. 

On dodaje da je želja grada da od institucije koju je preuzela napravi reprezentativnu i po modelu jednu sasvim novu ustanovu kulture u našem glavnom gradu jer opština Zvezdara nije mogla da nastavi da je finansira.

Za vršioca dužnosti direktora ove ustanove kulture postavljen je proslavljeni glumac Svetislav Goncić.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.