Izvor: Beta, 30.Sep.2016, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U akciji protiv mafije otkrivene dve slike Van Goga

Muzej Van Gog u Amsterdamu saopštio je danas da je italijanska policija našla dve slike čuvenog holandskog slikara ukradene iz tog muzeja 2002. godine.Slike su u "relativno dobrom stanju", navodi se na sajtu Muzeja.U pitanju je platno nastalo 1882. godine "Seascape at Scheveningen" (Pejzaž u Sheveningenu) i jedan kasniji rad "Congregation leaving the Reformed Church in Nuenen" (Vernici na izlasku iz reformatorske crkve u Nuenenu).Policija u Napulju je slike neprocenjive vrednosti otkrila tokom akcije protiv pripadnika mafijaškog klana Kamore.Tužilaštvo u Napulju je najavilo da će danas na konferenciji za novinare saopštiti detalje policijske akcije.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U akciji protiv mafije u Napulju otkrivene ukradene slike Van Goga

Izvor: Blic, 30.Sep.2016

Muzej Van Goga u Amsterdamu saopštio je danas da je italijanska policija našla dve slike čuvenog holandskog slikara ukradene iz tog muzeja 2002. godine...Slike su uklonjene iz rama ali su u "relativno dobrom stanju", navodi se na sajtu Muzeja. Za sada nije poznato kada će biti vraćene u muzej...Reč...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.