U Smederevu otvoreno Bijenale fotografija

Izvor: Beta, 03.Mar.2015, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Smederevu otvoreno Bijenale fotografija

SMEDEREVO, 2. marta 2015. (Beta) - Prvo Bijenale fotografija, kolor i crno belih snimaka na slobodnu temu otvoreno je u ponedeljak uveče u smederevskom likovnom ateljeu Valer.

Atelje Valer je kamerni prostor u jednoj od najstarijih smederevskih ulica, a otvoren je 1997. u spomen na akvarelistu Mirjanu Marjanović.

U tom prostoru priredjivane su likovne izložbe, postavke razglednica starog Smedereva, održavane radionice, modelar Zlatko Pajić izlagao je makete replika starih >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << brodova koji su plovili Dunavom, deca su, posle zemljotresa u Japanu, napravila hiljadu origami ždralova, održavana je i ikonopisačka kolonija.

Sada u Ateljeu Valer priču o umetnosti nastavljaju potomci, prijatelji i poštovaoci dela Mirjane Marjanović.

Žiri su činili diplomirani fotograf Nadica Bogićević, umetnik fotografije Miša Jovanović i vlasnik galerije Dušanka Vučković.

Žiri je dodelio tri nagrade, publika jednu. Prva nagrada žirija pripala je Mariji Matić, druga Marku Djordjeviću i treća Jeleni Jovanić.

Nagradjeni su dobili po akvarel Mirjane Marjanović, a prvu nagradu publike dobila je petnaestogodišnja Milica Jeremić.

Autori su pod šifrom konkurisali sa po pet fotografija, odabrani su izložili po dva dela.

Foto: Facebook/Atelje Valer

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.