U Beogradu ponovo postavljena spomen-ploča glumcu Karlu Buliću

Izvor: Blic, 20.Okt.2014, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu ponovo postavljena spomen-ploča glumcu Karlu Buliću

Spomen-ploču glumcu Karlu Buliću su juče na 28. godišnjicu njegove smrti svečano otkrile njegove ćerke Maja, Maša i unuka Mija, na ulazu u zgradu u ulici Kralja Milutina 23.

Član Društva za ulepšavanje Vračara Aleksandar Arsenijević podsetio je da su prethodnu ploču, izrađenu od bronze, ukrali vandali, pa je ovog puta postavljena ploča od mermera, a lik Karla Bulića je urađen u reljefu od brozne.

On je rekao da je taj glumac, kroz lik doktora Luiđija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u seriji "Naše malo misto" uspeo da ostvari svoj san, ali da je ipak najviše voleo ulogu u predstavi "Dundo Maroje" u Jugoslovenkom dramskom pozorištu.

Reljef je rad akademskog vajara Davora Dukića, a brački kamen je darovao Zoran Đajić.

Karlo Bulić rođen je u 1910. godine u Trstu, u glumačke vode ušao je tridesetih godina prošlog veka kada se pridružio putujućoj glumačkoj trupi "Talija".

Rat je prekinuo njegovu glumačku karijeru sve do 1947. godine kada je došao u Beograd u tek osnovano Jugoslovensko dramsko pozorište, gde je igrao do odlaska u penziju.

Osim brojnih pozorišnih i filmskih uloga bio je profesor šminke i maske na Akademiji za film, radio i televiziju. Umro je 1986. godine u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.