Trio Sveti i ove godine nastupa na Kalemegdanu

Izvor: Blic, 19.Avg.2017, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trio Sveti i ove godine nastupa na Kalemegdanu

Trio Sveti koji čine Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov i Branko Trijić, ili kako ih kolege nazivaju, muzičari muzičara. 24. avgusta održaće tradicionalni letnji koncert.

Trio Sveti je kreativna demokratija u kojoj su autorski zastupljeni svi članovi grupe. Njihov zajednički izraz je emotivno upečatljiv, spontan, virtuozan, unikatan.

Dobra muzika ne poznaje granice. Ovaj trio to na najbolji način potvrđuje s obzirom na to da "trećina sastava" već dve decenije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << živi i gradi uspešnu svetsku karijeru hiljadama kilometara od rodnog Beograda. Reč je o Marku Đorđeviću, za koga čuveni gitarista Lionel Loueke, kaže: "Marko je jedan od najboljih svetskih bubnjara! Poseduje fascinantnu tehniku i istu takvu muzikalnost. Njegova kreativnost i originalnost su razlozi zbog kojih volim da sviram sa njim".

Branko Trijić je učio gitaru kod čuvenog Radomira Mihajlovića-Točka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju, gde je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Amsterdamu. Nastupao je sa Decom Loših Muzicara, Rambom Amadeusom... Treći član ovog trija je Vasil Hadžimanov.

Koncert će biti održan u bašti Bitefartcafea, na Kalemegdanu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.