Trgni se: Učesnici festivala poezije sa studentima

Izvor: Blic, 06.Maj.2015, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgni se: Učesnici festivala poezije sa studentima

Organizatori 9. Beogradskog festivala poezije i knjige “Trgni se! Poezija!" prvi put su u program uključili susrete pesnika i prevodilaca učesnika festivala sa sredjnjoškolcima i studentima koji će se održati sutra od 11 do 16 sati.

Od 11 će gosti iz deset zemalja poestiti Filološku gimnaziju gde će odgovarati na pitanja ucenika i govoriti im svoje stihove, a zatim će posetiti Filološki fakultet na kome je, takođe, organizovan razgovor gostiju Festivala sa studentima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << književnosti.

Od 17 sati u Čitaonici umetnosti Biblioteke grada Beograda biće održan razgovor sa pesnicima, a sa njima će do 19 sati razgovarati mladi književni kritičari Tamara Krstić, Marijan Čakarević i Dejan Matić.

U Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda, kao i prethodnog dana, od 20 sati počinje pesničko veče na kome će svoje stihove govoriti akademik Ljubomir Simović, Ivan Dobnik, Aleksandar Radaškevič, Ljubinka Stankov Perinaci Marko Vuković.

U 21 sat, u istom prostoru, biće održana projekcija filma "Beogradska sonata" u režiji Gordane Smuđe sa titlovima na engleskom jeziku.

Za one najizdržljivije u španskom baru "Casa Garcia" od 23 sata počinje neformalno poetsko nadpevavanje "Moj trg: za šankom" za koji su se već prijavili Ana Ristović, Sebastijan Dulud, Efrosini Manda Lazaru, Mark Deluz, Boško Tomašević, Emilija Matić...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.