TV serija prema delima Džejmsa S.A. Korija

Izvor: Art-anima.com, 14.Apr.2014, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TV serija prema delima Džejmsa S.A. Korija

TV kanal "SyFy" dao je odobrenje da se krene sa realizacijom projekta nove serije zasnovane na naučnofantastičnim romanima autorskog dvojca koji se potpisuje zajedničkim pseudonimom Džejms S.A. Kori (Danijel Abraham i Taj Frenk): "Buđenje nemani", "Kalibanov rat" i "Abadonova kapija". 

Za sada je naručeno deset epizoda koje će "SyFy" raditi u tesnoj saradnji sa TV grupom "Alcon" i kompanijom "Sean Daniel". Na pisanju scenarija angažovana su dvojica nagrađivanih scenarista Mark >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << Fergus i Hok Ostbi ("Children of Men" i "Iron Man"), a po rečima predsednika "SyFy", Dejva Houa ovo je možda najambiciozniji projekat tog kanala do sad.

Romani potpisani imenom Džejms S.A. Kori čine trilogiju, koja je za kratko vreme dobila kultni status među poklonicima naučne fanatastike, pa ne čudi što se za ostvarivanje prava na snimanje televizijske serije utrkivalo nekoliko velikih kablovskih sistema.

"SyFy" i saradnici najavili su da će serija po kvalitetu moći da se meri sa HBO-ovom "Igrom prestola", doneće "dinamičnu radnju sa puno obrta", ali smeštenu u svemiru dvesta godina u budućnosti. Mogući datum početka prikazivanje nije objavljen.

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.