Sylvia Kovjenić: Zvuci boja

Izvor: Arte, 04.Maj.2016, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sylvia Kovjenić: Zvuci boja

Izložba zidnih objekata "Zvuci boja", Sylvie Kovjenić biće otvorena u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac u četvrtak, 5. maja u 19 časova.

"Vizuelna umetnica Sylvia Kovjenić, prepoznatljiva na likovnoj sceni po oblikovno i koloristički rafiniranim radovima, suptilnih odnosa među elementima, već nazivom svog novijeg ciklusa zidnih objekata, koji glasi "Zvuci boja" manifestuje likovnotematski promenu u njenom stvaralaštvu. Odnedavno, drugačiji su podsticaji iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << okruženja za ovu autorku, što uslovljava promene na planu sredstava, plastičnosti i kolorita, teksture i fakture. Međutim, evidentan je kontinuitet u bavljenju linijom, površinama, fragmentima, međuodnosima i estetskim dejstvom različitih elemenata, ovog puta, u jednoj apstraktnoj ali i sasvim konkretnoj insenaciji likovnomuzičkog kvaliteta."

Izložba će trajati do 17. maja.

Rođena 1976.godine, Newcastle - Južnoafrička Republika. Živi i radi u Beogradu. Gostovala je od 2004. do 2006. na Umetničkoj Akademiji u Duesseldorfu, Nemačka u klasi prof. Thomasa Gruenfelda. Član je ULUPUDS-a od 2004. Diplomirala  na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu 2004. smer zidno slikarstvo, odsek konzervacija  restauracija. Od 1995.  do 1999. završava dva smera na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti  strukovnih studija u Beogradu, smer nastavnik likovne kulture i aranžiranje.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.