Stoti rođendan džeza

Izvor: SEEcult.org, 24.Feb.2017, 04:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoti rođendan džeza

Akademija 28 u Beogradu organizuje od 24. do 26. februara festival “Rođendan džeza”, kojim obeležava 100-godišnjicu od izdavanja prve gramofonske ploče sa zvukom džeza.

Festival se 11. godinu zaredom održava u saradnji sa Beogradskim diksilend orkestrom u Akademiji 28, a svečano počinje izložbom autentičnih džez fotografija srpskih džez festivala “Srbija na džezu”.

U okviru muzičkog programa, koji će otvoriti eminentni domaći džez klavirista >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << Miloš Miša Krstić, iste večeri nastupiće o Jovan Maljoković Balkan Salsa Bend sa ekskluzivnim gostom iz Rusije, džez saksofonistom Olegom Kirejevim.

Za 25. februar najavljen je koncert benda Fish in Oil, a centralna proslava jubileja džeza biće održana 26. februara u pozorišnoj sali Akademije 28, upravo na dan kad je izdata prva džez ploča pre sto godina.

Najavljen je muzičko-scenski spektakl u izvođenju Beogradskog diksilend orkestra, jedine institucije tradicionalnog džeza na Balkanu, uz koje će nastupiti i 12-člani plesni ansambl The Dixie Dance Show, gudački kvartet Take 4 i neki od eminentnih džez umetnika iz Beograda.

Festival će zatvoriti beogradski sastav Hot Club of Belgrade velikim klupskim koncertom.

Ulaz na “Rođendan džeza” i prateće programe besplatan je.

Program sa satnicom nalazi se u Kalendaru portala SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.