Šta je RTS pripremio za posetioce u Noći muzeja

Izvor: RTS, 19.Maj.2017, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je RTS pripremio za posetioce u Noći muzeja

Povodom "Noći muzeja", koja će biti održana 20. maja, Radio-televizija Srbije pripremila je programe u zgradi Televizije i Radio Beogradu.
Od 18 do 19 časova u Galeriji RTS-a u Takovskoj 10 biće organizovan panel razgovor u okviru izložbe "Mediala: nekad i sad".

Održaće se razgovori na temu: "Duh Mediale u savremenom stvaralaštvu", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a govoriće: prof. Oliver Tomić, prof. Željko Đurović (koji je i jedan od izlagača), Vojislav Radovanović (jedan od izlagača). Moderatorke će biti autorke izložbe Maja Živanović i Biljana Jotić.
Od 19 do 20 časova u velikom holu RTS-a biće održan - "Televizijski rokenrol".
Televizija Beograd je prva na svetu 1967. godine imala program sastavljen isključivo od spotova snimljenih na domaću muziku.
Na osnovu ovog nasleđa, u "Noći muzeja" okupiće se učesnici i svedoci muzičkog i televizijskog poluvekovnog trajanja.
Posetioci će moći svoje jednominutne intervjue sa prisutnim velikanima rokenrol scene da podele na društvenim mrežama (Fejsbuk, Jutjub, i Tviter).
Linkove sa snimcima mogu da pošalju na adresu webdesk@rts.rs i ubrzo će biti objavljeni na Internet portalu RTS-a.
Autorski tim: Petar Đinović, Bojana Andrić, redakcija za istoriografiju i Galerija RTS-a.
Od 21 do 23 časa u malom holu RTS-a biće održana izložba "Evolucija revolucije" – od pamfleta do klika.
Studenti Fakulteta političkih nauka će voditi posetioce kroz izložbenu postavku koja prati način na koji su nekadašnji revolucionarni pokreti okupljali ljude, a kako se u današnjem digitalnom vremenu društvo samostalno organizuje.
Izložba je zamišljena kao postavka od četiri celine, od kojih će svaka predstavljati jednu epohu i revoluciju: Prolećnu revoluciju u Srbiji iz 1848-1849. godine, Američku revoluciju, Oktobarsku revoluciju 1917. godine i Arapsko proleće 2010. godine.
Program u Radio Beogradu – Hilandarska 2
U Radio Beogradu biće organizovan program pod nazivom "Zlatne šezdesete – rok istorija u 'Noći muzeja'"
Za ovogodišnju manifestaciju "Noć muzeja" od 21 čas – Radio Beograd 202, "Rok muzej", muzička kuća "Metropis", Institut za savremenu muziku i Tehnika Radio Beograda pripremili su gala veče za muzičko putovanje kroz vreme.
Multimedijalna prezentacija će rok muziku tog vremena predstaviti kroz dvočasovni program koncertom iz Studija 6 Radio Beograda i tematskom izložbom koncertnih fotografija, autentičnih instrumenata i tehničkih uređaja sa kraja šezdesetih i početka sedamdesetih godina.
Ugostićemo i glumce prvog izvođenja mjuzikla "Kosa" u Ateljeu 212 davne 1969. godine.
Muziku tog vremena izvodiće Branko Marušić-Čutura, Srđan Gojković-Gile, Stari Majstori, Nenad Zlatanović – Mr. Swagger, Bestbeat i Magic bush.
Na počasnom mestu biće postavljen motor "Harli Dejvidson" kao svojevrstan simbol rok generacija.
Ispred ulaza u Studio 6 iz Hilandarske ulice, biće izložen automobil sa kraja ludih šezdesetih i početka sedamdesetih – "triumf TR-6".
U muzičkoj kući "Metropolis" posetioci će biti u prilici da vide postavku gramofona, magnetofona, retkih izdanja, kao i radio aparata tog vremena.
Posetioci ove manifestacije i ove godine moći će da snime svoju glasovnu poruku u studiju Radio Beograda koju će zabeležiti Tehnika Radio Beograda koju ćemo sačuvati u Fonoteci Radio Beograda za buduće generacije.
Moći će da se upoznaju sa digitalnom tehnikom za snimanje i upoznaju i isprobaju čari snimanja zvuka.
Obezbeđen je direktan prenos na talasima Radio Beograda 202, kao i video-strim na zvaničnom Jutjub kanalu Radio Beograda i društvenim mrežama.
Autori: Snežana Grujić, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 202, Zorana Bojičić direktor Tehnike Radio Beograda, Olga Kepčija, Deniza Petrović, Jelena Knežević i Vladimir Janković – Džet, Rok muzej.
Dobrodošli!

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SEKS I REVOLUCIJA Ovo je jedna od najintrigantnijih postavki u Noći muzeja

Izvor: Blic, 19.Maj.2017

U okviru Noći muzeja 20. maja u Beogradu (17-01h) jedna od intrigrantnijih i provokativnijih postavki biće izložena u UK Parobrod, pod nazivom "Ljubav i revolucija". Preko Lenjina, Čea, Kastra i drugih obrađena je tema onih koji su se voleli dok je svet goreo, glasi najava postavke čije su autorke...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.