Srpski film Panama na festivalu u Južnoj Koreji

Izvor: B92, 13.Okt.2015, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski film "Panama" na festivalu u Južnoj Koreji

Film "Panama" koji će u Srbiji premijerno biti prikazan 21. oktobra, učestvovao je na jubilarnom 20. međunarodnom filmskom festivalu u Busanu (Južna Koreja), najznačajnijoj filmskoj smotri u Aziji.

Debitantski film Pavla Vučkovića jedan je od 300 filmova iz 75 zemalja koji su učestvovali na festivalu u Busanu, a prikazan je premijerno 3. oktobra i u repriznom terminu 8. oktobra, saopštili su distributeri.

Na festivalu u Busanu Vučkovićev film je prikazan u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << selekciji najznačajnijih van-azijskih filmova mladih reditelja, a nakon festivala počinje bioskopsku distribuciju u Južnoj Koreji.

Film "Panama" je ljubavna priča koja na suptilan i poetski način govori o trenutno najvećem problemu mladih - zaziranju od intimnosti, suzbijanju emocija i sveukupnom otuđenju.

Glavne uloge u filmu tumače Slaven Došlo, Jovana Stojiljković, Miloš Pjevač, Tamara Dragičević, Jelisaveta Orašanin. U ostalim ulogama svoj doprinos filmu dali su i Nebojša Milovanović, Aleksandar Đurica, Branka Pujić, Andrija Daničić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.