Spomenik Džeksonu u Barbari

Izvor: SEEcult.org, 29.Jan.2015, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomenik Džeksonu u Barbari

Film “Spomenik Majklu Džeksonu” biće prikazan tokom vikenda na filmskim festivalima u Geteborgu i Santa Barbara, a reditelj i scenarista Darko Lungulov biće i gost američkog festivala koji se održava nedaleko od Džeksonovog ranča “Neverlend”.

Spomenik Majklu Džeksonu” biće prikazan na festivalu u Sanda Barbari u okviru takmičarskog programa “Istočni Blok” 30. izdanja filmskog festivala u tom gradu, koji se održava od 27. januara do 7. februara.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << />Ranč pokojne pop zvezde Majkla Džeksona “Neverlend” nalazi se svega 20 milja od Santa Barbare, pa je film Lungulova izazvao veliko interesovanje publike.

U lokalnim novinama objavljen je članak koji, pored predstavljanja filma, donosi i intervju Lungulova, a kod čitalaca je, prema navodima producenata, izazvao oprečne komentare.

Novi film Lungulova je i u programu 38. Geteborg festivala u Švedskoj od 23. januara do 2. februara, a biće prikazan u okviru programa "Božanstvena komedija".

Početkom februara “Spomenik Majklu Džueksonu” biće prikazan i u takmičarskom programu Monte Karlo festivala filmske komedije u Monaku.

Svetska premijera filma “Spomenika Majklu Džeksonu” bila je u Karlovim Varima, nakon čega je prikazan na niz festivala u Srbiji, regionu, ali i širom sveta, a tokom prošle jeseni bio je i u domaćim bioskopima.

Inspirisan bizarnim trendom građenja spomenika holivudskim herojima i pop ikonama po manjim mestima u Srbiji i na Balkanu (Roki, Tarzan, Brus Li…), Lungulov je krenuo od novinske vesti da se u selu Žitište u Vojvodini gradi spomenik Rokiju, što mu se učinilo kao perfektna metafora za opšte stanje.

Glavne uloge igraju Boris Milivojević i Nataša Tapušković, uz Dragana Bjelogrlića, Tonija Mihajlovskog, Branislava Trifunovića, Mirjanu Karanović, Ljubomira Bandovića, Marka Janketića, Emiliju Terzić i Srđana Miletića.

Spomenik Majklu Džeksonu” je koprodukcija Srbije, Nemačke, Makedonije i Hrvatske.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

"Spomenik Majklu Džeksonu" u Švedskoj i Americi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2015, 15:37

Film "Spomenik Majklu Džeksonu" će nastupajućeg vikenda biti prikazan na dva značajna svetska festivala - Geteborg u Švedskoj i Santa Barbara u SAD-u...Reditelj i scenarista Darko Lungulov biće gost festivala u Santa Barbari gde će film biti prikazan u okviru takmičarskog programa Istočni Blok...Zanimljivo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.