Širli Besi pogrešno otpevala dve note u Goldfinger

Izvor: B92, 21.Nov.2014, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Širli Besi pogrešno otpevala dve note u "Goldfinger"

Slavna britanska pevačica Širli Besi priznala je da je pogrešno otpevala dve note u pesmi "Goldfinger" iz istoimenog filma o Džejmsu Bondu.

Pedeset godina kasnije, greška je ispravljena i nova verzija poznate teme iz trećeg nastavka franšize o agentu 007 našla se na njenom novom albumu "Hello Like Before".

"Svi će sada želeti da čuju te dve pogrešne note u originalu", prokomentarisala je Besi u šali.

"Meni su one oduvek zvučale pogrešno i nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisam mogla da se s tim pomirim", kazala je ona, dodavši da niko osim nje to nije primećivao. "Sada zvuči kako treba i drago mi je što smo je ponovo snimili", navela je 77-godišnja pevačica, prenosi BBC.

Novi album Širli Besi "Hello Like Before" izdat je početkom ove sedmice, povodom 60-godišnjice njene karijere. Snimljen u legendarnom studiju Ebi Roud, album sadrži neke od najlepših numera 20. veka, među kojima su "Englishman In New York" Stinga, "Wild Is The Wind" Nine Simon, "Hey Jude" Bitlsa i "It Was A Very Good Year" Frenka Sinatre za koju je Besi rekla: "Kada sam imala 17 godina bila sam premlada da je pevam, isto tako i sa 21, pa 35... Morala sam da sačekam sve ove godine da bih je napokon snimila".

"Goldfinger" je bila glavna tema istoimenog filma iz 1964. sa Šonom Konerijem u ulozi Džejmsa Bonda. Pesma je te godine dospela na drugo mesto Bilbordove liste hitova gde se zadržala pune četiri nedelje.

Uvrštena je i na listu 100 najboljih filmskih pesama Američkog filmskog instituta kao i u Gremijevu kuću slavnih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.