Siemens d.o.o.: Počeo novi ciklus takmičenja „Create the Future“

Izvor: TvojPortal.com, 29.Mar.2011, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siemens d.o.o.: Počeo novi ciklus takmičenja „Create the Future“

Izvor: www.betaoms.com
Slika clankaKompanija Siemens d.o.o. Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda, već četvrtu godinu zaredom organizuje akciju „Create the Future“ - takmičenje u izradi multimedijalnih prezentacija namenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije.

 

 
Tema ovogodišnjeg takmičenja nosi naziv „Gradovi budućnosti“ a prijavljivanje učesnika počinje 22. >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << februara i traje do 22. marta. Svi učenici osnovnih i srednjih škola iz Srbije, koji žele da učestvuju u ovoj akciji, treba da na web lokaciji www.siemens.rs/generation21 popune on line prijavu. Nakon toga, imaju rok do 01. maj 2011. da predaju završene multimedijalne prezentacije.
Učenici osnovnih i srednjih škola uzrasta od 12 do 19 godina, u timovima od 3 do 5 učenika, pod vođstvom profesora-mentora, imaju zadatak da kreiraju multimedijalnu prezentaciju informativnog i zabavnog karaktera na zadatu temu.
„Imajući u vidu sve brži razvoj gradova i sve veću naseljenost urbanih celina, Siemens je izabrao da tema ovogodišnjeg takmičenja bude"Gradovi budućnosti". Želimo da saznamo kako mladi ljudi vide gradove budućnosti, šta misle o tome kako ćemo organizovati infrastrukturu, saobraćaj, snabdevanje energijom ubuduće. Sve izraženija urbanizacija za posledicu ima enormnu potrošnju energije, manjak prirodnih resursa, gradove sa preopterećenom infrastrukturom kao i mnoge druge izazove. Cilj nam je da podstaknemo mlade ljude u Srbiji da doprinesu pronalaženju odgovora na ovako važna pitanja“, istakla je Jovana Žuržin, koordinator akcije „Create the Future“.

Pobednike bira stručni žiri u kom će biti predstavnici Ministarstva prosvete Republike Srbije i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda a svečano proglašenje pobednika je planirano za kraj maja.
Prema ustaljenoj tradiciji, Siemens je i ove godine pripremio vredne nagrade, kako za pobedničke timove, tako i za njihove škole, dok članove timova koji osvoje prvo mesto u obe starosne kategorije očekuje nagradno putovanje u Beč.
Više informacija o novom ciklusu takmičenja „Create the Future“ možete pronaći na Web lokaciji www.siemens.rs/generation21
Takmičenje Create the Future je deo globalnog edukativnog programa Siemens Generation21 kojim kompanija Siemens promoviše i stimuliše obrazovanje i obuku mladih ljudi. U Srbiji se organizuje od 2008. godine kao naslednik popularnog takmičenja Join Multimedia, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda, i sa željom da probudi interesovanje učenika osnovnih i srednjih škola za nauku i tehnologiju, da ih ohrabri prilikom izbora svog budućeg poziva iz oblasti tehnologije i da im pruži ključne veštine i kvalifikacije. Cilj projekta Create the Future je sticanje praktičnog znanja o novim tehnologijama u školama i razvijanje osobina, kao što su timski duh, kreativnost i prihvatanje odgovornosti.
Siemens AG je globalni lider u oblasti elektronike i elektrotehnike, i sa 410.000 zaposlenih predstavlja jednu od najvećih i najstarijih kompanija na svetu. U proteklih 160 godina Siemens je prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža u preko 190 zemalja, i koje integriše u rešenja u oblasti energetike, industrije, saobraćaja, medicine i informacionih tehnologija. Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi 650 zaposlenih, angažovanih u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Za više informacija posetite www.siemens.rs
 
Siemens d.o.o. Beograd
Corporate Communications
Omladinskih brigada 21
11070 Beograd, Srbija
 
 
 

Nauka & Tehnologija„Create the Future“takmičenja

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.