SA ZLATNIM RUKAMA NA ONAJ SVET: Smrt velikog Mike Antića obavijena VELOM TAJNE

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SA ZLATNIM RUKAMA NA ONAJ SVET: Smrt velikog Mike Antića obavijena VELOM TAJNE

Najuticajniji pesnik druge polovine 20. veka

Mika Antić, sinonim pesme i boemstva, umro je na današnji dan 1986. godine. Iako ga odavno nema među nama, njegova dela su besmrtna.  I danas žive njegovi stihovi, pesme i anegdote, pa se čini da je i Mika tu - slika u svom rodnom Mokrinu, odmara ploveći Tisom ili ispija prvu jutarnju kafu u beogradskoj "Poslednjoj šansi".

Najlepši citati o voljenoj ženi: „Ne kradi mi sebe od mene, budalo glupa“

U >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << knjizi "Sutradan posle detinjstva" Nemanje Rotara kojem je Mika Antić bio ujak, autor je zapisao i neverovatnu priču koja se zbila neposredno nakon smrti velikog umetnika.

Mika Antić umro je bašti svoje kući u Ulici Mihaila Babinke u Novom Sadu baš dana kada je primio Avnojevsku nagradu. U tom trenutku već je bio oboleo od raka vilice i hirurzi su mu odstranili deo jezika.

ŽIVI TAKO DA NIKADA NE PADNEŠ: 10 najlepših citata Mike Antića

Činjenicu da više ne može da govori pesnik je teško podneo. Mnogo je pio i, skoro fanatično, slikao. Tada je nastao ciklus predivnih slika suncokreta "boje sunca" koju je Mika dobio mešajući oker sa zlatnim prahom.

I tako je Mika Antić umro sa zlatom na rukama! Pokušali su da mu operu ruke, ali prah nije silazio. Mika je ležao na odru dok su mu šake svetlucale kao u biblijskoj priči. Na onaj svet pesnik otišao je zlatnih ruku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.