Ratovi zvezda: Novi film biće priča o Obi-Vanu Kenobiju

Izvor: Blic, 18.Avg.2017, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratovi zvezda: Novi film biće priča o Obi-Vanu Kenobiju

Kako ekskluzivno javlja "Holivud riporter", sledeći u planu "Lukasfilma" i "Diznija" je film o Obi-Vanu Kenobiju.

Iako je projekat još uvek i ranoj fazi, "Holivud riporter" tvrdi da su velike šanse da ga režira Britanac Stiven Daldri a da će priča biti fokusirana na učitelja džedaja koga su u prethodnim filmovima tumačili Alek Ginis i Juan Makgregor. Ukoliko sve bude dogovoreno, Daldri bi nadgledao razvoj od početka i učestvovao u pisanju scenarija.

Samostalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << film o Obi-Vanu Kenobiju jedan je od nekoliko projekata "Lukasfilma" i "Diznija" koji se nalaze untar trilogije o sagi porodice Skajvoker. Film o Hanu Solu je u završnoj fazi snimanja, pod novim rediteljem Ronom Hauardom, a razmišlja se i o filmovima o Jodi i Bobi Fetu, između ostalog.

U originalnoj trilogiji "Ratova zvezda", Kenobi je pustinjak za koga se kasnije ispostavlja da je mudar i moćan ratnik koji umešno koristi svetlosnu sablju. Bio je na kratko mentor mladom Luku Skajvokeru pre nego što mu je došao glave Dart Vejder, njegov bivši učenik.

Alek Ginis bio je nominovan za Oskara za izvedbu Kenobija u prvom filmu, "Ratovi zvezda", 1977.

Juan Makgregor, koji je igrao mladog Kenobija u epizodama I, II i III, rekao je da bi se rado opet vratio liku, ali izvori bliski produkciji ističu da će se o glumačkoj podeli razmišljati tek kad bude gotov scenario.

Stiven Daldri (56) je reditelj iz sveta pozorišta. Debitovao je na filmu 2000. "Bilijem Eliotom" koji mu je doneo prvu nominaciju za Oskara, a zatim su isto učinile i ostale drame, "Sati" i "Čitač". Nedavno je režirao seriju "Kruna".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.